Teknofest Haberleri

Teknofest Haberleri

Rektör Göktaş başaralı akademisyenleri ödüllendirdi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, TEKNOFEST'te başarı sağlayan akademisyenleri ve ekiplerini ödüllendirdi.

Depremden dolayı yarım kalan hayalini Elazığ'da gerçekleştirdi, güneş enerjili yarış dronu yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da birlikte proje geliştirdiği öğretmenini kaybeden ve ailesiyle birlikte Elazığ'a gelerek eğitimine devam eden Tunahan Meriç, hayali olan güneş enerjili yarış dronunu yaptı. Dronu geliştirerek TEKNOFEST'e katılmak isteyen Meriç'in hedefi öğretmeni Eyüp Aşkın için birincilik elde etmek.

SADECE ELAZIĞ’IN DEĞİL TÜRKİYE’NİN GURURU FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEKNOFEST’TE BİRİNCİLİK

Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Mühendislik ve Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin birlikte yaptığı proje Teknofest 2023 kapsamında yapılan Tarım Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi yarışmasında 1’inci oldu. Sadece Elazığ ya da Türkiye değil, bu proje hayata geçtiğinde dünya tarım ve hayvancılık sektöründe yeni bir çağ başlamış olacak.

Elazığ Gençlik Merkezi AkılUS-Dil takımı TEKNOFEST'te finale yükseldi

TEKNOFEST 2023, İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen final yarışmalarında, Elazığ Gençlik Merkezi eğitim teknolojileri kategorisinde final sunumunu gerçekleştirdi.

TEKNOFEST'te Fırat Üniversitesine doktora bilim ödülü

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri çerçevesinde özgün tematik konular içeren, Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri, programın ödül komitesi tarafından değerlendirme sonucunda 'Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemleri için Yapay Zeka Tabanlı Yeni Bir Güvenlik Modelinin Oluşturulması' adlı tez çalışmasıyla İlhan Fırat Kılınçer üçüncü olarak doktora bilim ödülüne layık görüldü.

Fırat Üniversitesi, TEKNOFEST'te yoğun ilgi gördü

Samsun'da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Elazığ Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

İpek Yolu'na çifte ödül

İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Vakfı Roket Takımı TEKNOFEST'te 2 ödül aldı.

TEKNOFEST finalistleri Rektör Göktaş ile bir araya geldi

TEKNOFEST'TE çeşitli kategorilerden yarışmaya katılarak finalist olmaya hak kazanan takımlar Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı makamında ziyaret etti.

Elazığ Gençlik Merkezi, Teknofest'te finalde

Ordu'da yapılan Teknofest final yarışmalarında Elazığ Gençlik Merkezi, Parksis projesiyle finale yükseldi.

FÜ TEKNOFEST'in akademik paydaşı oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ), Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) akademik paydaşı oldu.