Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Depremzede çocuklar mobil simülatör ile eğlendi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) Mobil Eğitim Simülatörü, depremzede çocukları eğlendirdi. Yaklaşık 45 gün boyunca depremden etkilenen 11 ildeki 3 bin çocuğa ulaşılan tırın son durağı ise Elazığ oldu.

Elazığ'da TOGG rüzgarı devam ediyor

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, Elazığ Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların ilgisine sunuldu.

Elazığ'da 3 gün sürecek Bilim Şenliği'nin startı verildi

Elazığ üçüncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Bilim Şenliği' etkinliğinin startı verildi.

Baysak, 'Ana temamız Türkiye yüzyılıdır'

Yerli ve milli projelerin öncüsü olabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten EB Dijital Ajans Firma Yöneticisi Ertuğrul Baysak, 'Başlamış olduğumuz bu yolda ana temamız tabi ki Türkiye Yüzyılıdır' dedi.

Elazığ'da bilim şenliği renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'da düzenlenen Fırat'tan Yeşeren Umutlar Bilim Şenliği, renkli görüntüler oluşturdu.

FÜ'de görevli öğretim üyesinin 315 bin 515 Euro'luk AB Projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Taşıt Dinamiği ve Kontrol Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hanbey Hazar yürütücülüğünde hazırlanan 315 bin 515 Euro bedelli Avrupa Birliği (AB) Projesi kabul edildi.

Elazığ'daki bu laboratuvar tıpta çığır açacak

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Şimşek tarafından kurulan moleküler klonlama ve aşı geliştirme laboratuvarı hizmete girdi. İçerdiği son teknolojik cihazlar ile bölgede tek ve ülkede sayılı laboratuvarlar arasında bulunan merkezin ilk çalışması ise koyunlarda sıkça görülen delibaş hastalığının aşısı oldu.

FÜ, ISIF'tan 3 ödülle ile döndü

Fırat Üniversitesi (FÜ), İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'ndan (ISIF) 3 ödülle döndü.

SADECE ELAZIĞ’IN DEĞİL TÜRKİYE’NİN GURURU FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN TEKNOFEST’TE BİRİNCİLİK

Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Mühendislik ve Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin birlikte yaptığı proje Teknofest 2023 kapsamında yapılan Tarım Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi yarışmasında 1’inci oldu. Sadece Elazığ ya da Türkiye değil, bu proje hayata geçtiğinde dünya tarım ve hayvancılık sektöründe yeni bir çağ başlamış olacak.

Elazığ Gençlik Merkezi AkılUS-Dil takımı TEKNOFEST'te finale yükseldi

TEKNOFEST 2023, İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen final yarışmalarında, Elazığ Gençlik Merkezi eğitim teknolojileri kategorisinde final sunumunu gerçekleştirdi.

TOGG'un ilk teslimatı Elazığ'a ulaştı, vatandaşlardan yoğun ilgi

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, Elazığ'daki sahibine teslim edildi. TOGG vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Elazığ'da genç girişimci dronsavar üretti

Elazığ'da genç girişimci Yavuz Akın, hiçbir destek almadan ekibiyle birlikte yürüttüğü Ar-Ge çalışması sonucu dronsavar üretti.

ABİTED, ilk toplantısını gerçekleştirdi

Anadolu Bilgi Teknolojileri Derneği (ABİTED), ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Elazığlı lise öğrencilerinin büyük başarısı

Elazığ'da bulunan Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kontrol Bende Projeleri ile TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge birincisi oldu.

Türkiye'de bir ilk: Geliştirilen bu gözlük, doğal ve yapay göz kırpmayı ayırt edebiliyor

Türkiye'de geliştirilen üç eksenli diğer ürünlerden en ayırt edilebilecek özelliği olan cihaz, engelli bireylerin telefon ve tablet kullanmasını kolaylaştıracak.

Teleskopla ayı ilk kez izleyen öğrenciler büyük heyecan yaşadı

Elazığ'da Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bahçesinde kurulan teleskoplarla ilk kez ayı izleyen öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Teleskopla ayı görmek isteyen öğrenciler sıraya girdi.

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan 'Elazığ Vişne Mermeri'nde TOGG talebi

Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ' Elazığ Vişne Mermeri', rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin mekanları 40 yıldır süslüyor. Beyaz Saray, Kabe, Dubai ile Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana 'Elazığ Vişne Mermeri 'gönderen Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, hiçbir alternatifi olmayan bu rengi TOGG'da görmek istediklerini söyledi.

Elazığ medyası akademik bir çalışmaya konu oldu

Elazığ'da yayın yapan haber siteleri bilimsel bir çalışmaya konu oldu.

Starlink uyduları Karakoçan semalarında görüntülendi

Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uydularının geçişi Karakoçan semalarında görüntülendi.

Toplam 61 haber.