Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ otogarında bayram yoğunluğu

Elazığ'da Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, şehirlerarası otobüs terminalinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Osmanlı geleneği olan 'zimem defteri', Elazığ'da yaşatılıyor

Elazığ'da yıllardır hayır işleriyle uğraşan 57 yaşındaki İbrahim Kayaoğlu, alan ile veren elin birbirini görmediği zimem geleneğini, hayırseverlerin de destekleriyle 'elçi' olarak sürdürüyor.

Elazığ'da Sakal-ı Şerif'i görmek için sıraya girdiler

Müslümanlığın kutsal emanetlerinden olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi, Elazığ'ın İzzetpaşa Camii'nde ziyarete açıldı. Uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesinde camiler doldu taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Elazığ'daki camiler doldu taştı.

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'ndan 5 bin kişilik iftar yemeği

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Kadir Gecesi'nde 5 bin kişilik toplu iftar programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu program dron ile havadan görüntülendi.

Elazığ'da Ramazan ayının son cuma namazı kılındı

Elazığ'da camilerde Ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Yetim çocuk, biriktirdiği paraları yetim çocuklara bağışladı

Elazığ'da yaşayan yetim bir çocuk, camide duyduğu yetim projesi çerçevesinde, kendisi gibi yetim çocuklara ulaştırılmak üzere kumbarasında biriktirdiği paraları, İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfına teslim etti.

Yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı

Baharlar birlikte binlerce kilometre uzaklıktan Elazığ'daki yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı.

Yasak kalkınca vatandaşlar oto lastikçilerde yoğunluk oluşturdu

Zorunluğu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı.

Elazığ'da yaşlı çiftin seçim atışması

Türkiye, sabah saat 07.00'de demokrasinin yolu olan seçim için sandık başına gitti. Seçmenler, 31 Mart Mahalli İdari Genel Seçimleri için tercihte bulundu. Elazığ'da hasta olan bazı vatandaşlar İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine başvurarak taleplerini iletti. Ekipler, hazırlıklarını yapıp talepte bulunan vatandaşları evlerinden ve hastaneden alarak oy kullanacakları okula götürdü. Bunlarda biri de Çaydaçıra Mahallesi'nde yaşayan Zeki Saatçı oldu. Ekipler, yaşlı adamı oy kullanmak için okula götürmek üzere iken, eşi, Devlet senin ayaklarına oy kullanman için ekip gönderiyor, hangisine verirsen inşallah vermediğin kazanır dedi.

Elazığ'da 173 seçmenli köy muhtarı seçim bitmeden kazandığını ilan etti

Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başlarken, merkeze bağlı Alatarla köyünde tek aday olarak seçime giren köy muhtarı Nusret Özfidan muhtarlığını ilan etti.

Başkan Şerifoğulları: 'Güzel bir kampanya süreci geçirdik'

Oyunu kullanan Elazığ Belediye Başkanı ve adayı Şahin Şerifoğulları, 'Allah'a hamd olsun güzel bir kampanya süreci geçirdik. Sadece kendimizi ve yapabileceklerimiz anlattık. Diğer adaylar için hiçbir söz sarf etmedik. Demokratik ortamda süreci yürüttük' dedi.

Seçim bitmeden kazandığını ilan etti

Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başlarken, merkeze bağlı İcadiye Mahalle'sinde tek aday olarak seçime giren mahalle muhtarı İrfan Gözvur, muhtarlığını ilan etti.

Esat Kabaklı Elazığlılarla buluştu

Elazığ Belediyesinin her akşam düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri programı kapsamında, Esat Kabaklı Elazığlılarla buluştu.

İlkokul öğrencisinin Milli Eğitim Bakanından 'Doğalgaz' talebi gülümsetti

Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, Kovancılar ilçesindeki Hacı Ahmet Özbağı İlkokulu öğrencilerine oyuncak dağıtıldı. Öğrenciler, kendilerini ziyaret eden Bir Dünya Oyuncak Topluluğu ile birlikte, gönüllerince eğlenerek keyifli vakit geçirdi. Etkinlik sonrası röportaj veren ilkokul öğrencisi Yasin Kaya'nın Milli Eğitim Bakanına yönelik espri dolu cümleleri güldürdü.

Vali Toraman: 'Birimlerimize intikal eden herhangi bir ihbar bulunmamaktadır'

Elazığ'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklama yapan Vali Ömer Toraman, 'Birimlerimize intikal eden herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor' dedi.

Elazığ'da hafif ticari araç elektrik direğine çarptı: 5 yaralı

Elazığ'da kontrolden çıkan hafif ticari aracın elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, biri ağır 5 kişi yaralandı.

Masal Matik Evi ekibi çocuklarla buluştu

Elazığ Belediyesi geleneksel Ramazan etkinliklerinin 18. gününde düzenlenen Masal Matik Evi Ramazan şöleni gösterisi çocuklardan ve ailelerinden tam not aldı.

Buzdolabını otomobilin arka koltuğunda taşıdı

Elazığ'da bir kişi, bagaja sığmayan buzdolabını otomobilin arka koltuğunda ve kapı açık halde taşıdı.

Toplam 1107 haber.