Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Başkan Şerifoğulları, 'Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine önemli kazanımlar sağlayacaktır'

Basın Müzesi'ni Elazığ'a kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basın Müzemizi ziyarete açacağız. Basın Müzemiz, Elazığ'ımız adına çok kıymetli bir kazanımdır. Tarihsel süreçteki gelişim evreleriyle basın tarihine ışık tutacak Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine de önemli kazanımlar sağlayacaktır' dedi.

Gençlik ve Değişim Derneği, Viyana'daki 'Gençlik Kentleşme İçin Eylemde' programına katıldı

Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Viyana'da gerçekleştirilen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde programına katıldı.

Elazığ'da vatandaşlar 2023'e halay çekip çiftetelli oynayarak girdi

Elazığ'da eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşlar yeni yıla, halaylar eşliğinde girerek doyasıya eğlendi.

Köylerde 43 yıl aradan sonra 'Gağan' etkinliği

Elazığ'da yeni yılın erken kutlanması anlamına gelen 'Gağan' etkinliği düzenlendi. 43 yıl sonra bazı köylerde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

15 yılda katı atıklardan 300'ün üzerinde eser yaptı

Elazığ'da 50 yaşındaki öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 15 yıldır atık metalleri işleyerek birbirinden farklı 300'ü aşkın eser yapmanın gururunu yaşıyor.

Dünyanın en iyi 5 tespih ustası arasında görülen Osman Kiraz: 'Tespih yatırım aracı olarak görülüyor'

Dünyanın en iyi 5 tespih ustası arasında kabul görülen Osman Kiraz, 100 bin dolarak kadar tespih olduğunu ve özellikle Arap ülkelerindeki koleksiyonerlerin, tespihleri adeta yatırım aracı olarak gördüğünü söyledi.

Elazığ'da üniversiteli öğrenciler yöresel yemeklerle buluştu

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez Elazığ'da hayata geçirilen etkinliğin adresi Sare Ana Kız Öğrenci Yurduydu. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Elazığ vişnesi tescillendi

Elazığ vişnesi Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığı tarafından tescillendi. Vişneyle birlikte Elazığ'ın tescilli ürün sayısı 8'e yükseldi.

3 binden fazla atık malzemeyle 150 kiloluk dev kartal yaptı

Elazığ'da heykel sanatçısı öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 3 binden fazla endüstriyel atıktan 150 kiloluk dev kartal heykeli yaptı.

Hollanda'da 'Fırat'ın Semahları' dinletisi gerçekleştirildi

Hollanda'nın Eindhoven şehrinde Fırat'ın Semahları dinletisi gerçekleştirildi.

Kampüste sonbahar güzelliği

Elazığ Fırat Üniversitesi kampüsünde sonbaharın gelmesiyle birlikte sararmış ve yere dökülen sarı yapraklar kartpostallık görüntüler ile görsel bir şölen sunuyor.

Sanatçı Metin Şentürk, üniversite öğrencilerini hem eğlendirdi hem de hayat tecrübelerini paylaştı

Ünlü sanatçı Metin Şentürk, Elazığ'da KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerini hem eğlendirdi hem de hayat tecrübelerini paylaştı.

7 bin yıllık Palu ilçesi, ihtişamı ile yıllara meydan okuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Elazığ'ın 7 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Palu ilçesi, kültürel, doğal ve dini mekanlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 78. yılı anıldı

Elazığ'da, Ahıska Türklerinin ana vatanlarından sürgün edilişinin 78. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Türkiye'nin ilk asansörlü camisi güvercinleri ağırladı

Elazığ'da 1866 yılında Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından 26 kubbeli olarak yaptırılan Türkiye'nin ilk asansörlü camisi İzzetpaşa'nın kubbesine konan güvercinler görsel şölen oluşturdu.

Usta sanatçı Serdar Gökhan, Elazığ kürsübaşı etkinliğinde doyasıya eğlendi

Hayata geçirmeyi hedefledikleri film projesi için Elazığ'a gelen usta oyuncu Serdar Gökhan ve senarist Talat Özpolat, kürsübaşı etkinliğinde doyasıya eğlendi.

Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında JÖH'lerin gösterisi nefes kesti

Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlanırken, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat timlerinin gösterisi nefes kesti.

Geleceğin mühendisleri tarihi Harput'u gezdi

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrenim gören öğrenciler, tarihi Harput Mahallesini gezdi.

Deprem sonrası yıkılan Hasan Tahsin Paşa Camisi dualarla yeniden ibadete açıldı

Elazığ'da, 24 Ocak 2020'de meydana gelen deprem sonrası yıkılan merkez Hasan Tahsin Paşa Camisinin yerine yenisi yapılarak ibadete açıldı.

Toplam 274 haber.