Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da 2023'te 7 milyon 514 bin 25 kişi muayene oldu

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 2023 yılında Elazığ'daki sağlık tesislerinde 72 bin 332'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7 milyon 514 bin 25 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmaktadır'

Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden birinin kanser yüzünden olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Ülkemiz için ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir. Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmakta, 9.9 milyon kişi ise kanser nedeniyle hayatını kaybetmektedir' dedi.

Baş ağrısı şikayetiyle gitti, beyninde 8 santimlik kitle çıktı

Elazığ'da baş ağrısı şikayeti ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne başvuran 78 yaşındaki adamın beyninde 8 santimlik kitle çıktı. Yaşlı adam başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

İzmir'den gelen hasta sağlığına Elazığ'da kavuştu

Doğuştan ayak kısalığı bulunan ve aşırı kilosundan dolayı sorunlar yaşayan hasta Elazığ'da sağlığına kavuştu.

Elazığ'da bir buçuk ton küflenmiş ve tarihi geçmiş gıdaya el konuldu

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ve denetim personeli tarafından yapılan denetimlerde bozulmuş, kokuşmuş ve küflenmiş olduğu tespit edilen yaklaşık 1180 kilogram çökeleğe ve son tüketim tarihi geçmiş yaklaşık 357 kilo kremaya el konuldu.

Diş hekimi Yüksel: ''Diş gıcırdatmanın yüzde 90'ı strese bağlı olarak ortaya çıkıyor''

Diş hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, diş sıkması ve diş gıcırdatması hastalığının çocuk ve ileri yaştakilerde sıklıkla görüldüğünü, bunun nedeninin yüzde 90 oranında stres olduğunu söyledi.

Uzman Psikolog Yılmaz: 'Altın çocuk sendromu, narsist ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklardır'

Uzman Psikolog Çağla Yılmaz, altın çocuk sendromuna narsist ebeveynlerin neden olduğunu belirterek, 'Altın çocukların yaşadığı en büyük problem, asla akranları gibi davranamamasıdır. Onlar çocuk olamaz, eğlenemez, hata yapamaz, şımaramaz, arkadaşlarıyla birlikte saatlerce koşamaz. Çocukluk hakları elinden alınmış, çocuk yaşta yetişkin olmuş çocuklardır' dedi.

Prof. Dr. Sakallıoğlu: ''Orta kulak iltihabı tedavi edilmezse nadir de olsa yüz felci ve menenjite neden olabilir''

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu, ''Hastalık tedavi edilmezse nadir de olsa yüz felci ve menenjite neden olabilir'' dedi.

Lösemi hastası olan 100 aileye yardım

Elazığ'da lösemi hastası olan 100 aileye gıda kolisi yardımı yapıldı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nden bir ilk daha

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tüm aşamaları kapalı laparoskopik teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.

Uzman Diyetisyen Kübra Tekay: 'Klasikleşmiş cevabın aksine benim için kahvaltı günün en önemli öğünü değildir'

Klasikleşmiş cevabın aksine kahvaltının günün en önemli öğünü olmadığını belirten Uzman Diyetisyen Kübra Tekay, Sirkadiyen ritim, her insana göre değişmekte. İnsanların sirkadiyen ritmine baktığımız zaman sabah uyandıklarında salgılanan hormonlar veya organların işlevlerine baktığımızda zaten insanlar aç olarak uyanmazlar. Yani bir görevmiş, kahvaltı yapmak zorundaymışız gibi kahvaltı yapılmamalıdır. Özellikle sabah saat 08.00 ile 10.00 arasında bir ilaç kullanmıyor ya da doktorunuz önermiyorsa, kahvaltıyı öğle saatlerine yakın yapmanızı önermekteyiz dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi, şehir nüfusunun 3 katı hasta kabul etti

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2023 yılında kent nüfusunun 3 katı hasta tedavi edildi.

Uzman Dr. Poyraz: 'Havaların soğumasıyla acil serviste yoğunluk 4 katına çıktı'

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Kaan Poyraz, Viral enfeksiyonların geçirilmesini hızlandıran en önemli etken evde dinlenmek. Hastalığın en bulaşıcı olduğu dönem dinlenerek geçirilirse daha hızlı bir iyileşme sağlanabilir. Bakterilere yönelik olan antibiyotikler viral enfeksiyonları gidermek için kullanılmaz ve hiçbir etkisi de yok dedi.

Doktor öğretim üyesi Azar: 'Elektronik sigara tütün mamullerini bırakmak için çıktı fakat kendisi yıllar içerisinde bağımlılık oluşturdu'

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli doktor öğretim üyesi Cebrail Azar, Özellikle gençler arasında elektronik sigara bağımlılığı yaygınlaşmakta. Daha önce sigara içme öyküsü olmadan direkt elektronik sigara ile bağımlılık gelişmektedir. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, her 4 gençten birisi elektronik sigara kullanmaktadır. Çünkü içerisinde bağımlılık yapacak nikotin maddesi var dedi.

Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan: 'Türkiye'de yaklaşık 33 bin hasta organ nakli bekliyor'

Türkiye'de yaklaşık 33 bin hastanın organ nakli beklediğini belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, 'Bu yıl ülkemizde bin 800 tane beyin ölümü tespiti yapılıp, bunların sadece 300 tanesinden aile onayı alınmıştır. Bölgemizde son 3 yılda çıkan aile bağışı donör sayısı 2'dir' dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk defa çocuk hastaya timektomi ameliyatı gerçekleştirildi.

112 Acil Çağrı Merkezini arayarak 'Hastamız var' yerine 'Kuşum kaçtı' demişler

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2023'ten bu yana gelen yaklaşık 629 bin çağrıdan 436 bini vakaya dönüşmeyerek gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların 'Kuşum kaçtı yardım edin' demesi de insan canının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini düşündürdü.

Uzman psikolog Yılmaz'dan 'Mavi Bebek' uyarısı: ''Bu gibi kademeli ve tehlikeli oyunlarda en büyük görev aileye düşüyor''

Mavi Balina, Mariam ile Momo'dan sonra Mavi Bebek oyununun ortaya çıktığını ve en büyük görevin aileye düştüğünü belirten uzman psikolog Çağla Yılmaz, ''Çocuğun davranışlarında bir değişikli fark ediliyorsa, sessizleştiyse, korku belirtileri gösteriyorsa, sizden uzaklaştıysa, iletişim kurmuyorsa, odasından çıkmıyorsa, gergin tavırlar sergiliyorsa muhakkak dikkat edelim'' dedi.

'Dünyada 39 milyon kişi HIV ile yaşıyor'

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gülden Eser Karlıdağ, Ülkemizin bulunduğu Kuzey Avrupa ve Orta Asya dünyada HIV'in hızlı yayılan ve artışın olduğu yerlerdir. Bizim ülkemiz de artışın çok olduğu bölgelerden birisidir dedi.

Toplam 222 haber.