Rusya Haberleri

Rusya Haberleri

Elazığ'dan dünyaya Türk somonu: İhracat yüzde 100 artarak 60 milyon dolara ulaştı

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 174 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında birinci sırada yer alan Elazığ'da üretilen somon ve alabalıklar, başta Japonya ile Kanada olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Bu çerçevede üretim 31 bin tona ulaşırken ihracat ise yüzde yüz artarak 60 milyon dolara ulaştı.

Rusya sınırından tahliye edilen ve 4 çocuğuna kavuşan Ahıska Türkü anne: 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun'

Ukrayna'nın Herson şehrinden Türkiye'ye gelmek için 31 Ekim'den beri Rusya sınırında bekleyen 88 Ahıska Türkü Elazığ'a getirildi. Elazığ'da konaklayan diğer Ahıska Türkleri, akrabalarını davul, zurna eşliğinde karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu karşılamada 4 çocuğuna kavuşan bir anne, 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun' dedi.

Rusya'dan Elazığ'a gelin geldi

Elazığlı vatandaş, gönlünü kaptırdığı Rus Natalia Kiiasova ile memleketinde evlendi.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesi de Elazığ'a geldi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'a getirilen iki kafilenin ardından üçüncü kafile de kente ulaştı.

Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türklerinin ikinci kafilesi de Elazığ'a geldi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'a getirilen 180 Ahıska Türkü'nün ardından bugün 117 kişiden oluşan ikinci kafilede kente ulaştı.

Ukrayna'dan tahliye eden Ahıska Türkleri: 'Türkiye ve bayrağımız için canımızı vermeye hazırız'

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkleri, Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirildi. Kimsenin kendilerine böyle bir iyilik yapmayacağını dile getiren Ahıska Türkleri, bayrak ve Türkiye için canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ukrayna'dan tahliye eden Ahıska Türkleri Elazığ'a getirildi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilen 180 Ahıska Türkü, Elazığ'da getirildi. Havalimanında karşılanan Ahıska Türkleri büyük mutluluk yaşadı.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Savaş bitiyor mu?

Ukraynalı lider Zelenskiy'den Putin'e 'savaşı bitirme' çağrısına Putin'den jet yanıt geldi.

Bu neyin savaşı çeçen kardeş?

Geçmişte Ruslara karşı özgürlük ve bağımsızlık savaşı veren Çeçenlerin, Rusya-Ukrayna savaşında Rusların safında yer alıp Ukrayna’ya saldırmaları Türk dünyasında tepki ve şaşkınlıkla karşılandı.