Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Otomotiv yedek parça taşımacılığında tek

Yurtiçinde otomotiv firmalarına yedek parça dağıtım hizmeti veren lojistik şirketi, yeni dönemde istihdam sayısını da arttırarak hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Türk bilim adamı, ateşlendiğinde yüksek enerji salınımına sahip nano-enerjik grafen geliştirdi

Türkiye'de üretilmeyip, dünyada sadece birkaç ülkede üretilen teknolojik cihazları Türkiye'de yerli olarak üreten teknoloji cihaz üretim kaşifi Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Fytronix'in CEO'su Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, son olarak savunma sanayi teknolojileri için yüksek enerji yayılma hızına sahip 'reaktif nanoenerjik graphene' üretti.

Türk bilim adamı ürettiği cihazla ABD'li teknoloji devine rakip oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, ithal cihazlara alternatif olarak ilk defa yerli 'Nanoteknolojik Kuantum Verım/Ipce' cihazı üretti. Bu sistemin şu anda ülkede üretilmediğini dile getiren Yakuphanoğlu, dünyadaki en güçlü rakibin ise Amerikalı bir firma olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yakuphanoğlu: 'Geleceğin yüz yılı fotoniktir'

Nobel ödüllü Alman fizikçi Einstein'ın 1905 yılında ortaya attığı 'foton' teorisini ispatlayan Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, 'Bilindiği gibi 20. yüzyılın teknolojisi elektrik teknolojisiydi. 21. yüzyılda biz artık fotonik teknolojisini bekliyoruz. Geleceğin yüz yılı fotoniktir' dedi.

Elazığlı çocuklar kokpit heyecanını yaşadı, simülasyondan KAAN'ı kullandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinesinde yapılan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğinde Savunma Sanayi Başkanlığının açtığı standa kurulan milli muharip savaş uçağı KAAN simülasyonu ile çocuklar unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Einstein'ın Nobel ödülü aldığı 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein'ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.

Otizmli çocuklar insansı robot 'Pepper' ile öğrenecek

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde otizmli çocuklarının eğitimi ve duyguların tanımaları için insansı robot 'Pepper' geliştirildi. İnsanlarla iletişim kurabilen, soruları yanıtlayabilen ve duygularını anlayarak ona göre değişik reaksiyonlar verebilen robot Pepper, büyük ilgi gördü.

Türkiye tarihinde uzaydan ilk iletişime geçilecek okulda gurur ve heyecan üst seviyede

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın milli çağrı işaretiyle iletişim kuracağı Elazığ'daki Kaya Karakaya Fen Lisesi'nde gurur ve heyecan üst seviyede. Ulaştırma Bakanlığı'nca iletişimin kurulacağı yerlerin isimleri açıklandıktan sonra okul ilk kez görüntülenirken, okul müdürü ve öğrencileri ise ilk defa uzaya çıkacak bir Türk ile iletişim kurarak, tarihi ana şahitlik edecekleri için hem mutlu hem gururlu hem de heyecanlı olduklarını ifade etti.

Baysak, 'Teknolojinin eğitimdeki rolü giderek artmaktadır'

Eğitimde teknolojinin rolünün giderek arttığını belirten EB Dijital Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Baysak, Eğitim deneyimini zenginleştirmek için dijital dönüşüm süreci dikkatle yönetilmelidir' dedi.

Yerli Malı Haftasında milli roket, robot ve dronlar sergilendi

Elazığ'da, Türkiye genelinde kutlanan Yerli Malı ve Tutumluluk Haftası çerçevesinde, İpek Yolu Uluslararası Gençlik Merkezi düzenlenen bir etkinliğe katılım sağlayarak açtığı stant ile göz kamaştırdı. İsmetpaşa İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, yerli teknolojik ürünlerin sergilenmesi ve tanıtımı büyük ilgi gördü.

Baysak, 'Dijital dönüşüm iş dünyasının vazgeçilmez bir aracı haline geldi'

Sağlıktan sanayiye, hizmetten pazarlamaya tüm sektörlerin teknolojiye ayak uydurmaya ve kendisini günden güne geliştirip değiştirmeye devam etiğini vurgulayan EB Dijital Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Baysak, 'Dijital dönüşüm iş dünyasının vazgeçilmez bir aracı haline geldi' dedi.

Açılalı 3 yıl oldu, Elazığ'a 7 ödül getirdi

Elazığ'da yaklaşık 3 yıl önce açılışı gerçekleştirilen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, bünyesindeki Girişimci Kuluçka Merkezinde geliştirilen projelerle 3 farklı kategoriden 7 ödül alma başarısı gösterdi.

Elazığ'da gözlem etkinliği düzenlendi

Elazığ Gençlik Merkezi tarafından gözlem etkinliği düzenlendi.

Baysak, 'Doğru bir dijital imaj pazar maliyetlerini azaltır'

Dijital imajın önemine değinen EB Dijital Ajans firma yöneticisi Ertuğrul Baysak, 'Firmalar için oluşturulan doğru bir dijital imaj ürünü pazarlanacağı bölgedeki son kullanıcı veya alıcılar için pazar maliyetlerini ortadan kaldırır' dedi.

Baysak, 'Yatırım ve istihdam için elimizden geleni yapacağız'

Elazığ'a yeni yatırımlar ve beraberinde gelecek olan istihdam için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getiren EB Dijital Ajans firma yöneticisi Ertuğrul Baysak, 'Yatırımcılara, Elazığ'ın avantajlarını ve fırsatlarını anlatarak, yatırımcıları çekmek için kentin dinamikleriyle birlikte bizde elimizde geleni yapacağız dedi.

Baysak: ''Uzun soluklu işletmelerin sırrı kurumsallıktır''

Projelerde sürecin olgunlaşması ve tam anlamıyla meyve vermesinde kurumsallığın büyük bir rol üstlendiğini belirten EB Dijital Ajans firma yöneticisi Ertuğrul Baysak, ''Bir şirketin sürdürülebilirliğini, yatırımın katma değerini vasıflı ve kaliteli istihdamın oluşmasında en büyük rol sahibi kurumsallık oluyor' dedi.

Elazığ'da teknoloji kampına yoğun ilgi

Elazığ'da, öğrencilerin yaz tatilini bilimsel etkinliklerle geçirmesi için 6-18 yaş arası öğrencilere yönelik 'Bilim ve Teknoloji Kampı' düzenlendi.

Elazığ'da Starlink uyduları görüntülendi

Elazığ'da Starlink uydularının geçişi görüntülendi.

FÜ, NAFSA 2023'e katıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Washington'da düzenlenen ve dünyanın en büyük eğitim zirvesi konumunda olan 2023 NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı'na katıldı.

Toplam 62 haber.