Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Başkan Şerifoğulları: 'Elazığ'ın uzun yıllardır özlemle beklemiş olduğu Kent Müzesi'ni şehrimize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz'

Müzeler Şehri Elazığ projeleri kapsamında Kent Müzesi'ni açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin tarihi süreçleri ve kültürel zenginliklerini yansıtan birçok öğenin sergileneceği müze için vatandaşların da manevi değeri olan eşyaları bağışlayarak katkıda bulunmaları için çağrıda bulundu.

Elazığ Belediyesi, Harput'ta açık hava sineması nostaljisi yaşatacak

Vatandaşları ücretsiz kültür-sanat etkinlikleri ile buluşturan Elazığ Belediyesi, Harput Hoca Hasan Hamam Müzesi seyir terasında Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinin beyaz perdeye aktarılacağı 'Açık Hava Sinema Günleri' düzenleyecek.

Elazığ Kent Müzesine vatandaşlar bağışta bulunabilecek

Elazığ Belediyesi vatandaşlardan, şehrin değerlerini gelecek nesillere aktarma ve kent belleğinin kayıt altına alınması amacıyla kente kazandırılacak olan Kent Müzesinde sergilenmesi için, manevi değeri olan ürünlerin bağışını bekliyor.

Birçok ilde sinema yokken o ilçede vardı, şimdi turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan tarihi sinema, adeta zaman karşı direniyor. Koltukları, perdesi, locaları ve makine odası ile görenleri geçmişte götüren sinema, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da 200 yıllık Cami-i Kebir turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan 200 yıllık Cami-i Kebir ve minaresi, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da 'Türk Tarihinde Darbeler ve 15 Temmuz Konferansı' düzenlendi

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde 'Türk Tarihinde Darbeler ve 15 Temmuz Konferansı' düzenlendi.

Elazığ'ın en büyük tarihi konağı, ilçeye hizmet veriyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan 133 yıllık tarihi konak hem turizme hem de hükümet konağı olarak vatandaşlara hizmet veriyor.

II. Abdülhamid'in tahta çıkışına özel yapılmıştı: Bölgede sadece o ayakta kaldı

Elazığ'ın Maden ilçesinde, Sultan II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25'inci senesine özel yaptırılan 125 yıllık saat kulesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bugüne ulaşan tek saat kulesi olarak dikkat çekiyor.

Hat ustası, 28 yıldır küçük fırçası ile 100'ün üzerinde cami süsledi

Elazığ'da yaklaşık 28 yıl önce hat sanatı öğrenmek için yola koyulan Serhat Yazar, bu süre zarfında öğrendiği hat, tezhip, barok, kalem işleri ve cami süslemeleri ile Türkiye'nin birçok şehrinde 100'ün üzerinde cami süslemesi yaptı.

Harput'un tarihi dokusu, amigurumi sanatıyla buluştu

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde amigurumi sanatı canlanıyor. Halk Eğitim Merkezi'nde Betül Çoban önderliğinde verilen eğitimlerle, yerel motiflerle süslenmiş amigurumi bebekler üretiliyor. Bu el işleri kadınların ekonomik özgürlüğüne katkı sağlarken, turistlerin de ilgisini çekiyor.

Elazığ'daki Kent Müzesinde sona gelindi

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen, şehrin kültür ve turizmine yeni bir değer katacak olan Kent Müzesinde çalışmaların sonuna gelindi.

Tiyatro oyununda kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

Elazığ'da sahnelenen komedi oyununda, öğrencilerden oluşan tiyatro topluluğu final bölümünde, kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Elazığlı sanatçı yılın en iyi sanatçısı ve müzik bilim insanı ödülüne layık görüldü

Elazığlı Türk halk müziği sanatçısı araştırmacı yazar Aygün Çam, yılın en iyi sanatçısı ve müzik bilim insanı ödülüne layık görüldü.

Sadece cüceler girebiliyor: Elazığ'daki o dağ yıllardır gizemini koruyor

Elazığ'ın Nimri Dağında altın çıkarmak için açılan ve sadece cücelerin girip çalışabildiği iddia edilerek efsanelere konu olan tüneller, halen gizemini koruyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören tüneller, görenleri şaşırtıyor.

Zamana direnen 750 yıllık kervansaray restore edilmeyi bekliyor

Elazığ'da Selçuklu döneminden kalma 750 yıllık kervansaray, adeta zamana direniyor. Dışarıdan birçok noktasının yıkılmasına rağmen yıllara meydan okuyarak ayakta kalmayı başaran kervansaray, restore edilip turizme kazandırılmayı bekliyor.

Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput'ta turizm hareketliliği başladı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi, yaz sezonunda tarihi, dini ve doğal güzellikleriyle turistleri ağırlamaya başladı.

Başkan Şerifoğulları'ndan 'Anadolu kadınlarımızın sesi oluyoruz' etkinliğine destek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kadına Şiddetle Mücadele Derneği ve Güler Misin Ağlar Mısın ekibi tarafından 29-30 Haziranda düzenlenecek olan 'Anadolu kadınlarımızın sesi oluyoruz' konulu etkinliklere destek vereceği bildirildi.

Burası Bodrum veya Çeşme değil, Sivrice

Türkiye'nin yarımadası konumundaki Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölündeki plajlar Kurban Bayramında dolup taştı.

Elazığ'da el sanatları sergisi açıldı

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Orman Bölge Müdürlüğü lojmanlarında el sanatları kursu sonu sergisi açıldı.

Toplam 315 haber.