Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bakır-Maden-Der Başkanı Seyrek'ten, Maden'deki 26 kültür varlığı için koruma vurgusu

Maden ilçesinde bulunan 26 tescilli kültür varlığından 14'ünün merkezde, 12'sinin köylerde yer aldığını dile getiren Bakır Maden-Der Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, 'Yöneticilerimiz, ilçemiz değerlerinin korunması noktasında gerekli inceleme ve tespitleri yaparak vatandaşlarımıza rehberlik etmeli, yol göstermelidir. Aksi takdirde tarihi öneme sahip geleneksel Maden Evleri başta olmak üzere birçok değerimizi kaybetmiş olacağız' dedi.

Parkta eğlenen çocuklara pizza sürprizi

Elazığ'da üniversite öğrencileri ile bir pizza işletmecisi ortaklığında parkta eğlenen çocuklara pizza dağıtıldı.

Elazığ'da 'gençler arası kültür ve sanat yarışmaları finalleri' başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, gençler arası kültür ve sanat yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finalleri bazında düzenlenen bilgi yarışması başladı.

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

Diyarbakır'dan yolan çıkan 'Turistik Diyarbakır Ekspresi' Elazığ'a ulaştı. Yolçatı İstasyonu'nda çiçeklerle karşılanan yolcular, tarihi Harput Mahallesi'ni gezdi.

El-aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinden ücretsiz enstrüman kursu

El-aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği gençler için ücretsiz enstrüman kursu açtı.

Medeniyetler beşiği 4 bin yıllık Harput'ta ilkbahar güzelliği

Elazığ'da yazılı kaynaklara göre 4 bin yıllık medeniyet ve kültürün ortak noktası olan Harput Mahallesi, ilkbaharın gelişiyle birlikte farklı bir güzelliğe büründü.

Elazığ'da insan figürünü andıran milyonlarca yıllık oluşumlar hayranlık oluşturuyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde yer alan ve yaklaşık 200 metre derinliği ile 10 bin metrekarelik alana sahip olduğu öğrenilen Keban Gümüşkaya Mağarasında bulunan milyonlarca yıllık oluşumlar hayranlık oluşturuyor.

Bin 200 yıllık tarihi eser, zamana direniyor

Elazığ'da bin 200 yıllık kilise, adeta zamana direniyor.

Elazığ'da Hacivat Karagöz orta oyunu sahnelendi

Elazığ Belediyesi geleneksel Ramazan etkinliklerinde 7'den 70'e herkesin ilgi ve sevgiyle seyrettiği Hacivat Karagöz orta oyunu sahnelendi.

Bu görüntüler miting alanından değil, sahur halayından: Yüzlerce kişi geleneksel sahur halayında buluştu

Elazığ'da Ramazan ayının 23'üncü gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. 7'den 70'e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da Ramazan etkinlikleri

Elazığ Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçı Sedat Uçan'ı sevenleriyle buluşturdu.

Elazığ'da geleneksel Ramazan etkinleri devam ediyor

Elazığ Belediyesinin her akşam düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri programı çerçevesinde Mustafa Cihat Elazığlılarla buluştu.

Fırat Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi açıldı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

Elazığ'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Elazığ'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün olan Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Abdurrahman Önül'ün dinleti programıyla devam etti.

Elazığ'da geleneksel Ramazan etkinlikleri sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen geleneksel Ramazan etkinliklerinin konuğu eğitimci-yazar Hayati İnanç oldu. Düzenlenen söyleşi programına Elazığlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

300 yıllık cami bakımsızlıktan harabeye döndü

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminde hasar görerek boşaltılan 300 yıllık Aksaray Camii, bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye döndü. Ağır hasardan dolayı ibadete kapatılan cami yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, mahalle sakinleri caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasını istiyor.

Elazığ'da Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve sema mukabelesi sahne alacak

Elazığ Belediyesinin birlik ve beraberliği güçlendiren, şehrin maneviyatını destekleyen Ramazan programında Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve sema mukabelesi sahne alacak.

Özel bireylerden engelleri aşan sergi

Elazığ'da bir bakım merkezinden hizmet alan özel bireylerin eserlerinden oluşan El Emeği Göz Nuru sergisi açıldı.

Toplam 280 haber.