Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ'da ilçe müftüleri toplantısı gerçekleştirildi

Elazığ'da il ve ilçe müftülükleri arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla toplantı düzenlendi.

Başkan Seyrek: ''Atıl durumdaki tescilli 2 lojman, halk kütüphanesi yapılabilir''

Elazığ'ın 10 ilçesinden 9'unda halk kütüphanesi olduğunu belirten Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, ''Demir yollarına ait olan ve zamanında lojman olarak kullanılan 2 tescilli yapı, halk kütüphanesi olarak değerlendirilebilir' dedi.

3 dönüme trüf mantarı ekmişti, ilk hasadını yaptı

Elazığ'da 3 dönüm alana 95 adet trüf mantarı aşılı meşe eken Yaşar Ekmekçi, 6'ncı yılın ardından ilk hasadını özel eğitimi köpek ile yaptı. Umduğunu bulamayan Ekmekçi, çalışmalara devam edeceğini ifade etti.

Elazığlı Gazi Nazik son yolculuğuna uğurlandı

Çanakkale'de vatani görevini yaparken yaralanan ve gazilik ünvanı alan Baki Nazik, 70 yaşında vefat etti. Malul Gazi Nazik, düzenlenen törenle toprağa verildi.

60 derecede 'Ekmek' parası mesaisi

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Elazığ'da fırıncılar, 300 derecelik fırınlarda ekmek pişiriyor.

Öğrencilerin çevre duyarlılığı takdir topladı

Elazığ'da bir grup öğrenci, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çevre temizliği gerçekleştirdi.

'Kübra' diye seslenen papağan, Tuba'sına kavuştu

Elazığ'da vatandaşlar tarafından sokakta bulunan ve adının 'Kamil' olduğu öğrenilen Jako cinsi papağan, İhlas Haber Ajansı'nın yaptığı haberin ardından sahibi Tuba'ya kavuştu.

Evinin önüne park edilen kepçeyi yıkadı, vali teşekkür etti

Elazığ'da bir vatandaş evinin önene park edilmiş halde duran İl Özel İdaresi'ne ait kepçeyi yıkadı. Görüntüleri gören Vali Numan Hatipoğu, teşekkür etti.

Gelin-görümce sırt sırta verdi, lavanta bahçesi kurdu

Elazığ'ın Pelte köyünde gelin ve görümce, 12 dönüm alana lavanta ekip 3'üncü hasadı gerçekleştirdi. Tıbbi aromatik bitkiler eğitiminden ilham alarak bu projeye başlayan Songül Apaydın ve görümcesi Zuhal Gölbaşı, ilerleyen süreçte lavanta işleyerek ekonomik kazanç sağlamayı ve köylerine katma değer sağlamayı hedefliyor.

Elazığ Müftülüğü'nden Muharrem Ayı ve Aşure Günü Etkinliği

Elazığ Müftülüğü tarafından düzenlenen programda, vatandaşlara aşure ikram edildi.

FHGC Başkanı Gürtürk, Bakan Kurum'a TOKİ talebini iletti

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Serkan Gürtürk, Elazığ'da görev yapan basın mensuplarına TOKİ marifetiyle konut yapılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la bir araya gelerek talep dosyasını sundu.

Başkan Alan, 'Bakan Kurum'dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz'

Tunceli ve Bingöl'de depremin yaşanabileceğini sıklıkla dile getirildiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'dan bu önemli konuya hassasiyet göstereceğine inanıyoruz' dedi.

Deprem şakası korkuttu, uykudan panikle kalktı

Elazığ'da bir şahsın kuzenine yaptığı deprem şakası korkuttu. Deprem olduğunu zanneden şahıs, panikle uyandı.

112 Acil Çağrı Merkezini arayarak su arızasını sormuşlar

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2024'ten bu yana gelen yaklaşık 307 bin çağrının yüzde 69'u vakaya dönüşmeyerek gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların ise su arızası ve hastane randevusu için arayarak merkezi meşgul ettiği öğrenildi.

Göreve başlayan Elazığ Valisi Hatipoğlu: ''Valilik bir yükselme meselesi değil bir yüklenme meselesidir''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Tokat Valiliğinden Elazığ Valiliğine atanan Numan Hatipoğlu, kente gelerek göreve başladı.

Elazığ Belediyesi'nden 'Ruh Sağlığı Motivasyon Şöleni'

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde ruh sağlığı hizmeti alan hastalar, Elazığ Belediyesi'nin düzenlediği 'Ruh Sağlığı Motivasyon Şöleni' ile unutulmaz bir gün geçirdi.

3 bin dönüme domates eken üretici vatandaşlara seslendi: ''Gelin tarladan 8 liraya alın''

Elazığ'da 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arıkboğan hasada başladı. Pazarda fiyatların 25 ile 30 lira arasında olduğunu dile getiren Arıkboğan, vatandaşlara seslenerek, ''Gelin tarladan 8 liraya alın'' dedi.

Elazığ'da Eti Krom işçilerinin talepleri karşılandı, çalışanlar iş başı yaptı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'de çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirme için başlattığı eylem olumlu sonuçlandı. Görüşmeler sonucunda işçilere yüzde 15 zam ve 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Elazığ'ın yeni Valisi Hatipoğlu, çiçek yerine AFAD'a bağışta bulunulmasını istedi

Elazığ Valiliğine atanan Numan Hatipoğlu, tebrik çiçeği göndermek isteyen kişilerin depremden etkilenen kişilere yardım için AFAD'a bağışta bulunmasını talep etti.

Toplam 1252 haber.