Savaş Haberleri

Savaş Haberleri

Sevinç ve hüzün gözyaşları bir arada: Ahıska Türkleri yeni yuvalarına uğurlandı

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri, iskan için Bitlis'in Ahlat ilçesine uğurlandı. Sevinç ve hüzün gözyaşlarının bir arada olduğu uğurlama töreninin ardından Ahıska Türkleri yeni yuvalarına doğru yola çıktı.

Elazığlı çocuklar kokpit heyecanını yaşadı, simülasyondan KAAN'ı kullandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinesinde yapılan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğinde Savunma Sanayi Başkanlığının açtığı standa kurulan milli muharip savaş uçağı KAAN simülasyonu ile çocuklar unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Elazığ'da ortalığın savaş alanına döndüğü kaza kamerada: 5 yaralı

Elazığ'da kontrolden çıkan otomobil, karşı şeride geçerek midibüse çaptı. Midibüsün devrildiği kazada 5 kişi yaralanırken ortalık ise adeta savaş alanına döndü. Kaza anı ise başka bir sürücüsünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yılanı gözüne kestiren kedi savaşın galibi oldu

Elazığ'ın Keban ilçesinde kedi, yolun ortasında gördüğü yılanla fare gibi oynadıktan sonra afiyetle yedi.

Kuyumculardan vatandaşlara altın tavsiyesi, 'Yıl sonuna kadar altında çok büyük bir yükseliş beklemiyoruz'

Yıl sonuna kadar altında çok büyük bir yükseliş beklemediklerini belirten Elazığ kuyumcularından Ömer Faruk Saydam, Yaklaşık olarak bin 800 seviyelerine gelebilir. Tabi savaş durumları hariç. Ama yılbaşından sonra altın fiyatlarının tekrardan 2 bin lira üzerinde olacağını tahmin ediyoruz' dedi.

Hastane tuvaletinde baygın bulunan sağlık çalışanı yaşam savaşını kaybetti

Elazığ Özel Hayat Hastanesi tuvaletinde baygın halde bulunan sağlık çalışanı, yaşam savaşını kaybetti.

Elektrik çarpması ile yaralanan küçük kız, yaşam savaşını kaybetti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki kız çocuğu, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Savunma Sanayi Başkanı Demir: '5. nesil savaş uçaklarını konuştuğumuzda biraz buruk şekilde bakılıyordu'

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisi ve işaretidir. Biz 5'inci nesil savaş uçaklarını konuştuğumuzda biraz buruk bir şekilde bakılıyordu. Herhalde onlar da hayret ediyorlardır bu aşamaya nasıl geldiler diye. Türkiye'nin açıkladığı Savunma Sanayi ile ilgili projeler, bir ülkede her biri bir yıl konuşulacak, ses getirecek iddialı projeler dedi.

Türkiye'de eğitim gören Ahıska Türkü öğrencinin büyüyünce yapmak istediği meslek duygulandırdı

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Elazığ'a getirilen Ahıska Türk öğrenciler, eğitimlerine geçici barınma merkezinde oluşturulan sınıflarda devam ediyor. Burada bir öğrencinin kendisine sorulan 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' sorusuna, ''Büyüyünce eczacı olmak istiyorum çünkü dünyada çok hasta insanlar var. Onları kurtarmak istiyorum ve yardımım dokunsun istiyorum'' demesi duygulandırdı.

Elazığ'da geçici konaklama merkezinde kalan Ahıska Türkleri hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halı dokuma kursunda hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Savaşın çocukları, eğitimlerini Elazığ'da sürdürüyor

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Elazığ'a getirilen Ahıska Türkü öğrenciler, eğitimlerine geçici barınma merkezinde oluşturulan sınıflarda devam ediyor.

Aldığı etten 'şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

Elazığ'da yaklaşık 2 ay önce aldığı etten şarbon bulaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veren Bekir Aydın, 25 günlük tedavi sonrası taburcu oldu. Sağlığına kavuştuğuna inanamadığını dile getiren Aydın, evine kırmızı et sokmuyor.

Elazığ'da ortalığı savaş alanına çeviren sürücü kayıplara karıştı

Elazığ'da sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç, önce otomobil ve motosiklete, ardından tezgahtara çarparak durabildi. 1 kişinin yaralandığı kazada ortalığı savaş alanına çeviren sürücü olay yerinden kaçtı.

Filede Elazığ takımları puanlar için ter dökecek

Türkiye Voleybol 2. Liginde mücadele eden Elazığ takımları, hafta sonu maçlarında 3 puan savaşı verecek.

Elazığ'da motosiklet kazasında yaralanan sürücü, yaşam savaşını kaybetti

Elazığ'da 2 motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan sürücü, 6 günün sonunda hayatını kaybetti.

Ukrayna'dan gelen Ahıska Türkü şifayı Elazığ'da buldu

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'a getirilen Ahıska Türkü, şifayı Fethi Sekin Şehir Hastanesinde buldu.

Ahıska Türkleri, öz vatanlarında meslek öğreniyor

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü kadınları, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda meslek öğreniyor.

Ukrayna'daki savaştan kurtuldular, öz vatanlarında üniversite kazandılar

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü Hatice Şukurova ve Kerim Abduloğlu üniversite sınavını kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ahıska Türkleri, öz vatanlarında Türkçe okuma ve yazma öğreniyor

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz vatanlarında Türkçe okuma yazma öğreniyor.

Elazığ'da çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü

Elazığ'da iki grup arasında çıkan kavgada kürsüler tekmeler havada uçuştu. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Savaştan kurtarılan Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kaldıkları alana davet etti

Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü Azize Hatemova, kendilerini savaştan kurtaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kaldıkları konteyner kente davet etti.

Elazığ'da otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Elazığ'da otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve hastanede tedavi altında olan 12 yaşındaki çocuk, yaşam savaşını kaybetti.

Psikososyal ekibi, savaştan tahliye edilen Ahıska Türklerini biran olsun yalnız bırakmıyor

Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türklerini, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Psikososyal Destek ekibi biran olsun yalnız bırakmıyor. Her bireyle tek tek görüşen ekipler, çocuklarla da yakından ilgileniyor.

Ukrayna'dan tahliye edilen 8 yaşındaki Melisa mutluluğunu resimlerine yansıttı

Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle tahliye edilerek Elazığ'a getirilen 8 yaşındaki Ahıska Türkü Melisa, yaşadığı mutluluğu yaptığı resme yansıttı.

Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesi de Elazığ'a geldi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'a getirilen iki kafilenin ardından üçüncü kafile de kente ulaştı.

Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türklerinin ikinci kafilesi de Elazığ'a geldi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'a getirilen 180 Ahıska Türkü'nün ardından bugün 117 kişiden oluşan ikinci kafilede kente ulaştı.

Ukrayna'dan tahliye eden Ahıska Türkleri: 'Türkiye ve bayrağımız için canımızı vermeye hazırız'

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilerek Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkleri, Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirildi. Kimsenin kendilerine böyle bir iyilik yapmayacağını dile getiren Ahıska Türkleri, bayrak ve Türkiye için canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ukrayna'dan tahliye eden Ahıska Türkleri Elazığ'a getirildi

Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilen 180 Ahıska Türkü, Elazığ'da getirildi. Havalimanında karşılanan Ahıska Türkleri büyük mutluluk yaşadı.

Elazığspor, seriyi 5 maça çıkardı

TFF 3. Lig 1. Grupta kümede kalma savaşı veren Elazığspor, son 5 maçında 11 puan topladı.

Elazığ'da üniversite öğrencilerine 'Çanakkale menüsü' dağıtıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine Çanakkale Savaşı sırasında yemek listesinde yer alan menü dağıtıldı.