Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinin büyüklüğünün 8.4'e çıkmasını 'quartz schist' kayaları engellemiş

Fırat Üniversitesinde düzenlenen 'Depreme Dirençli Kentler Çalıştayı'na konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ile ABD'deki Colorado Üniversitesi'nde görev yapan sismolog Roger Bilham, önemli açıklamalarda bulundu. Roger Bilham, 2020 ve 2023 depremlerinin normalde olduğundan daha büyük bir deprem olabileceğini, bunu bölgedeki 'quartz schist'li kayaların engellediğini söyledi. Prof. Dr. Naci Görür ise Kuzey Anadolu Fay hattının dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu vurguladı.

Yavru siraz balıkları baraj gölüne bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce Su Ürünleri AR-GE Merkezi ve üretim biriminde üretilen yavru siraz balıkları Bingöl sınırları içerisinde bulunan Yukarıkaleköy Baraj Gölüne stoklara takviye amacıyla bırakıldı.

Hipodromda çocuklar için 'Geri Dönüşüm Parkı' kuruldu

Elazığ Hipodromu'nda çocuklar için yapılan 'Geri Dönüşüm Parkı' hizmete açıldı. Otomobil lastiğinden oturak, varillerden koltuk ve çöp kovaları yapılan park, büyük ilgi gördü.

Elazığ'da 25 ton atık dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı

Elazığ'da geçen sene faaliyete başlayan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde toplanan 25 ton atık, geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı. Geri dönüşüm ile hem ülke ekonomisine katkı sağlamış hem de çevreye verilmiş zararların önüne geçilmiş oldu.

Depremin en dikkat çeken görüntüsü Elazığ'dan: 8 katlı bina yıkıldı, çatısı tek kolon üzerinde kaldı

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 Sivrice ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra ağır hasar alan 8 katlı bir binanın yıkımı gerçekleşti. Bina büyük oradan yıkılırken, çatı kısmı ise tek kolon üzerinde ayakta kaldı. İlginç görüntü, dron ile havadan görüntülendi.

Meryem Dağı, yapılan 12 bin TOKİ konutu ile adeta bir şehir oldu

Elazığ'da 2020 depreminden sonra yeni rezerv alanları içerisinde yer alan ve 12 bin TOKİ konutunun yapıldığı Meryem Dağı, adeta bir ilçeyi andırıyor. Resmi 18 bin gayri resmi ise yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı mahalle, Elazığ'ın bir çok ilçesinden büyüklüğü ile görenleri şaşırtıyor.

Elazığ'da petrol heyecanı

Elazığ'ın Keban ilçesinde su bulmak için yapılan sondaj çalışmasında petrol türevi maddeye rastlandı. Yöre halkı, bölgede petrol aranması çağrısında bulundu.

Aç kalan tilkiler yiyecek bulmak için şehre indi

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından Zafran Mahallesi'ne inen iki tilkinin yiyecek aradığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yer bilimci Prof. Dr. Bingöl: '6 Şubat depreminin ardından ağustos ayının sonuna kadar 37 bin 634 artçı deprem oldu'

Yer bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli birinci depremde 354 kilometre, ikinci depremde ise 160 kilometrelik alanda kırık oluştu. Yani çok büyük bir alanda kırılma var. Bu fayın kırılmasından sonra enerjinin bir kısmı dalgalanmalarla yüzeye çıktı ve depremi meydana getirdi dedi.

Elazığ'da tarlalara dadanan kargalar, sulama fıskiyelerini kopardı

Elazığ'da tarlalara dadanan kargalar sulama fıskiyelerini kopardı.

Elazığ'da tırın dorsesi alev alev yandı, patlama sesleri korkuttu

Elazığ'da tır alev alev yandı. O sırada çıkan patlama sesleri korkuttu.

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpi görüntülendi

Elazığ'ın Baskil ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için kırmızı listede korunan oklu kirpi, görüntülendi.

Elazığ'da kalıcı konutların 13'üncü bloğu tamamlandı

Elazığ'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan kalıcı konutlarda 13'üncü blok da tamamlanırken çalışmalar hızla devam ediyor.

Harput'ta helikopter pisti yapıldı

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ'da ve bölgedeki yangınlara karşı havadan destek verecek helikopter için Harput'ta pist yapıldı.

Keban Baraj Gölü'ndeki kirlilik su altı kamerası ile görüntülendi

Keban Baraj Gölü'ndeki kirlilik, dalgıçlar tarafından su altı kamerası ile görüntülendi.

Anayolun kenarındaki kanepeli durağı görenler şaşırıyor

Elazığ'da hayırsever bir şahıs, otobüs bekleyen vatandaşların yorulmaması ve sıcaktan korunması için anayolun kenarına kanepeli durak yaptı. Durağı gören vatandaşlar bir yandan şaşırırken bir yandan da yapan kişiye teşekkür ediyor.

Bahçesine ve evine gelen tilkiyi elleriyle besliyor

Elazığ'da bir kişi her gün bahçesine ve evine gelen tilkiyi elleriyle besliyor.

Elazığ'da trafik kazası: 2 yaralı

Elazığ'da otomobil ile şehir içi yolcu minibüsünün karıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Elazığ'da balyalama mesaisi başladı

Elazığ'da hasat edilen yonca bitkisinin balyalama mesaisi başladı.

Toplam 1286 haber.