Şartname taraf, ihale şeffaf!.. Neye yarar ki?

İlimiz Maden ilçesi sınırları içerisinde bulunan zengin maden kaynaklarının ETSO öncülüğünde kurulan 'Elazığ Girişim Gurubu' tarafından işletilmesi ile ilgili başlatılan süreç devam ederken, ilimiz milletvekilleri de bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlar.

PAYLAŞ

Daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ile görüşüp ihale tarihini 4 Nisan’a ertelenmesini sağlayan Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’tan sonra Ak Parti Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık da Bakan Dönmez’le bir araya geldi.

Milletvekili Balık ve Milletvekili Demirbağ, Bakan Dönmez’e Elazığ'ın taleplerini iletti.

Yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiği, özellikle Maden'de yapılacak ihaleyle ilgili şeffaf bir sürecin yürütüleceği konusunda Bakan Dönmez'den geri dönüş alındığı öğrenildi.

ŞARTNAME ADİL DEĞİL

Milletvekillerinin Bakan Dönmez’le görüşmesinde ihale sürecinin şeffaf yürütülmesi öne çıkarken, belirli bir firmayı tarif eden ihale şartnamesinin değiştirilmesi konusunda bir açıklama yapılmaması, ihaleye mevcut şartlarla çıkılacağının bir işareti oldu.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan ile birçok siyasi parti sözcüsü ve STK başkanı, ihalenin hem kamu hem de şehrimiz lehine oluşması için şartnamede belirli bir firmayı işaret ve tarif eden maddelerin çıkartılması gerektiği dile getirmişti.

Milletvekilleri ile Bakan Dönmez’in görüşmelerinde şartnamenin rekabeti önleyici ve bir firmayı tarif eden maddelerin değiştirilmesi yönünde bir açıklama yapılması yerine ihalenin şeffaf yapılacağı vurgusunun yapılması, şartnamede herhangi bir değişiklik olmayacağı anlamına geliyor.

Bu konuda endişelerini dile getiren Elazığlılar, “yarış adil olmadıktan ve hakem taraflı olduktan sonra ihalenin şeffaf olmasının çok da önemi yok. Şartname adil ve eşit olursa bu ihale şeffaf olur, yoksa şeffaflık değil adrese teslim bir ihale olur” görüşlerini dile getiriyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN