Kılıçdaroğlu Aday Olursa Akşener'in Tavrı Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı adayı olarak her fırsatta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu işaret ve ima eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kılıçdaroğlu aday olursa nasıl tavır alırsınız?' sorusuna 'Herkesin aday gösterdiği bir kişi reddedilir mi?' sözleri ile yanıt vererek ezber bozan bir açıklama yaptı.

PAYLAŞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100 ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. 

Işık’ın “Kılıçdaroğlu aday olursa nasıl tavır alırsınız? sorusu üzerine Akşener şu cevabı verdi:

“Herkesin aday gösterdiği bir kişi reddedilir mi? 
Biz bir sistemi değiştirmek üzerine konuşmalıyız. Bu sistemi değiştirmeye yönelik adımları zorlayacak herhangi bir davranış biçimine engel olmanın yolu ben aday değilim, tek adayla gitmek gerekir çok önemli.”

Işık’ın “Kılıçdaroğlu aday olursa seçimi kazanır mı?” Sorusuna ise Akşener,  “Herkesin ittifak yaptığı bir aday neden seçilmesin? Tek adayla gittik, 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak.” Dedi. 

Akşener, “İmamoğlu ve Yavaş aday olur mu?” Sorusuna ise şu cevabı verdi:
“Hayır olmaz diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız. Cumhur İttifakı bileşenleri bizim adayımızı çok merak ediyor. Bizim önceliğimiz bu sistemin değiştirilmesinde ortaklaştırılması. Tayyip Bey, düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN