Gündem

Gündem Haberleri

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti: 'Orcik'

Elazığ'da bağ bozumuyla birlikte köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun talep görüyor.

Kaymakam 'yazar' olarak fuara katıldı, öğrenciler şaşırdı

Anadolu'nun ilçelerini dolaşırken yaşadığı, gördüğü ve duyduklarından yola çıkarak iki kitap yazan Kaymakam Yunus Emre Vural, Elazığ'da 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na yazar olarak katıldı. Fuarı gezen gençler ve kitapseverler, Vural'ın kaymakam olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşayarak, kendisini tebrik etti.

Yere düşen ay yıldızlı balonu kaldırarak öpen kadın o anları anlattı

Cumhuriyet'in 100. yılının coşkusunun yaşandığı, cadde ve sokakların ay yıldızlı bayrak ve balonlarla süslendiği Elazığ'da, bir işletmenin camına asılı olan ve rüzgarın etkisiyle yere düşen ay yıldızlı balonunun düştüğünü fark eden işletme personelinin balonu alıp öperek alnına koyması kameralara yansıdı. Görüntünün ardından kadın personel duygu dolu anları İHA muhabirine anlattı.

İstanbul'daki Elazığ Günleri'ne FÜ standı damga vurdu

İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen 'Elazığ Günleri' etkinliğine Fırat Üniversitesi de katılım sağladı. Binlerce ziyaretçisini ağırlayan Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet coşkusunun dokunaklı anı: Yere düşen 'Ay Yıldıza' saygı dolu öpücük

Cumhuriyet'in 100. yılının coşkusunun yaşandığı, cadde ve sokaklarının ay yıldızlı bayrak ve balonlarla süslendiği Elazığ'da, bir işletmenin camına asılı olan ve rüzgarı etkisiyle yere düşen ay yıldızlı balonunun düştüğünü fark eden işletme personelinin, balonu alıp öperek alnına koyması kameralara yansıdı.

Yüzlerce ekmek kullanılmayan binaya atılmıştı, ekipler inceleme başlattı

Elazığ'da elinde kalan yüzlerce bayat ekmeği ağır hasarlı binanın içerisine atan fırın hakkında zabıta ekipleri inceleme başlattı.

Ağır hasarlı bina ses dalgaları sonrası tek dokunuşla yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ'da ağır hasar gören bir bina, ses dalgalarının ardından iş makinesinin dokunmasıyla yerle bir oldu. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in 100. yılı ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da coşkuyla kutlandı. Törende, komandoların gösterisi nefes kesti.

Elazığ'da ayakları bağlı olan köpeği vatandaşlar kurtardı

Elazığ'da bir cadde de arka ayakları bağlı olan köpeği, vatandaşlar kurtardı.

Cumhuriyet'in 100. yılında coşku, hüzün ve gurur bir arada

Elazığ'da ilk ve ortaokul öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla öğretmenleri ile beraber şehitliği ziyaret etti.

SOLOTÜRK, Elazığ'ı selamladı

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Elazığ'da selamlama uçuşu gerçekleştirdi.

Hindistan cevizinden doğal sabun, sivilce ve lekeleri yok ediyor

Elazığ merkeze bağlı köyündeki bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkilerden doğal sabun üretmeye başlayan Tuba Bahçeci'nin, Hindistan cevizinden elde ederek ürettiği 'aktif karbon sabunu' en çok tercih edilen ürünlerin başında geliyor.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı Engelsiz Yaşam Merkezi'nde büyük bir coşku ile kutlandı

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören özel bireyler, Cumhuriyetin 100. yılına özel kutlama programı düzenledi.

Elazığ Hipodromunda 100. yıl coşkusu

Elazığ Hipodromu, cumhuriyetin 100. yılı nedeni ile Türk bayrakları ile donatıldı.

Aracının kaputuna sıkışan kediyi sahiplendi

Elazığ'da bir vatandaşın aracının kaputuna sıkışan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı. Araç sahibi, kurtarılan kediyi sahiplendi.

Vicdansızlar çalmıştı: Şehidin emanetini Emniyet Müdürü Karayel aileye bizzat teslim etti

Elazığ'da şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın baba ocağına giren hırsızlar, şehidin annesine hediyesi olan saatle birlikte birçok malzeme çalmıştı. Şüpheliler yakalanırken, saat ise İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel tarafından şehit annesine bizzat teslim edildi.

Öğrenmenin yaşı yok dediler, şimdi çocuklarının okuduğu sıralarda okuma yazma öğreniyorlar

Elazığ'da çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlar, şimdi Halk Eğiti Merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılarak okuma yazma öğreniyor. Farklı farklı hayalleri olan kursiyerler, bunlar gerçekleştirmek için öğretmenlerini can kulağı ile dinliyor.

Yolda elektrikli sandalyesi devrildi, yardımına vatandaşlar koştu

Elazığ'da yaşayan bedensel engelli Mustafa Gürsul, elektrikli sandalyesi ile ilerlerken bozuk yol nedeni ile dengesini kaybedip aracından düştü. Çevreden geçen vatandaşlar yardım ederek Gürsul'u kaldırıp tekerlekli sandalyesine bindirdi. O anlar, 'insanlık ölmemiş' dedirtti.

Cumhuriyetin 100. yılına özel dalış

Elazığ'da Cumhuriyete derinden bağlıyız sloganı ile Cumhuriyetin 100. yılına özel dalış etkinliği düzenlendi.

Toplam 1149 haber.