Gündem

Gündem Haberleri

Üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileri Filistin için yürüdü.

3 yaşındayken Yazıcıoğlu'yla yaşadığı anları 24 yıl sonra İHA'ya anlattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile o dönem 3 yaşında olan Rümeysa Nur Cavlı'nın yıllar sonra ortaya çıkan görüntüsü izleyenleri duygulandırdı. Bugünlerde 27 yaşına giren Rümeysa ise Başkan Yazıcıoğlu ile tanışmasının hayatının en büyük şansı olduğunu ifade ederek, ''Muhsin başkanla olan videomda, 'Rümeysa büyüyecek değil mi, Rümeysa' diye bir ifadesi var. Ben bunu izlediğimde çok duygulandım' dedi.

Ekmek diye aldı, içinden naylon çıktı

Elazığ'da bir vatandaşın aldığı ekmeğin içinden naylon çıktı.

Elazığ polisi 'Hayata iyilik katıyor'

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen Hayata İyilik Kat Projesi çerçevesinde çocuk ve gençlere yönelik etkinlik düzenlendi.

Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir yılda 11 bin hayvan tedavi edildi

Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir yılda 11 bin 350 hayvan tedavi edilirken, 2 bin 179 hayvan da sahiplendirildi.

Elazığ'da 'Gazze'ye Yol Olduk' konvoyu

Elazığ'da Gazze Direniş Platformu ve Şoförler Odası Cemiyeti tarafından Gazze'ye Yol Olduk konvoyu düzenlendi.

Elazığ Belediyesi'nin yeni hizmetiyle artık hayvan sahiplenmek daha kolay

Elazığ Belediyesi'nin hayata geçirdiği hizmet ile vatandaşlar artık daha kolay bir şekilde hayvan sahiplenebilecek. Belediyenin web sayfasından e-sahiplendirme butonu veya e-Devlet üzerinden hayvan sahibi olacak vatandaşlara aynı zamanda 3 ay boyunca ücretsiz mama desteği de sağlanacak.

Ekmek teknesinde 25 yıldır ahşaba şekil veriyor

Elazığ'da baba mesleğini devam ettiren 66 yaşındaki Mustafa Yonar, 25 yıldır el emeği ile ahşaba şekil veriyor. Başta fırın küreği olmak üzere tabura, elek ve baston gibi ürünler yapan Yonar, ölene kadar bu işi devam ettireceğini söyledi.

Doğal taşları tasarıma dönüştürerek şifa dağıtıyor

Elazığ'da yaşayan 3 çocuk annesi Hülya Yalçın, pandemi döneminde hobi olarak yapmaya başladığı doğal taşların ticaretine başladı.

Elazığ, gastronomi ile engelleri aştı

Elazığ'da devam eden projede, 'Elazığ Gastronomisi ile Engelleri Aştık' mottosu ile depremzede, engelli, gazi ve huzurevi sakinleri bir araya geldi.

Türk Kızılay'ından 'Türk Malı Haftası' etkinliği

Türk Kızılay Elazığ Şubesi tarafından '12-18 Aralık Yerli Malı Haftası' dolayısıyla taşrada okuyan öğrencilere yerli malı ürünler dağıtıldı.

Yarım yüzyılın kapanışı: Otobüs terminali tarih oluyor, yeni mekanda yolculuk başlıyor

Elazığ'da yaklaşık 50 yıl boyunca kente hizmet sunan Şehirler Arası Otobüs Terminali, artık tarih sahnesinden ayrılıyor. Uzun yıllar boyunca yolculara ev sahipliği yapan ve birçok yolculuğa tanıklık eden terminal, Elazığ Belediyesinin modernizasyonun ve şehir planlamasının bir parçası olarak yeni yerinde hizmet vermeye devam edecek.

Elazığ'da binlerce kişi Filistin için yürüdü

Elazığ'da binlerce vatandaş Filistin için bir araya geldi. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yürüyüş gerçekleştirildi.

Heykel sanatçısı katı endüstriyel malzemelerden dev ejderha heykeli yaptı

Elazığ'da heykel sanatçısı ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, hurda parçalarından, tarihi Harput Mahallesi'ndeki ejderha taşından esinlenerek yarım ton ağırlığında ejderha heykeli yaptı.

TOGG'dan esinlenen sanayi ustaları güneş enerjili traktör yaptı

Elazığ'da sanayi ustaları TOGG'dan esinlenerek atıl durumda olan traktörü güneş enerjisi ile çalışır hale getirdi. Aynı zamanda tekerlerden üretilen kinetik enerji ile kendi bataryasını da şarj edebilen traktör büyük ilgi gördü.

Şarampole yuvarlanan aracı 15 kişi 30 metreden halatla çekti

Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç, şarampole yuvarlandı. Maddi hasarla atlatılan kazada devrilen aracı köy sakinleri halat yardımıyla anayola çıkardı.

Elazığ polisinden 'Narko-rehber' çalışması

Elazığ'da polis ekipleri, üniversitede görevli akademisyen, personel ve öğrencilere yönelik 'Narko-rehber' eğitimi gerçekleştirdi.

İçinde yaşadığı ve iş yeri olduğu barakası yandı, 75 yaşında zor durumda kaldı

Elazığ'da 75 yaşındaki 4 çocuk babası Yusuf Aygün, 22 yıldır anayol kenarında çay satarak geçimini sağlıyor. Bir zamanlar durumu çok iyi olan Aygün, hem barındığı hem de iş yeri olan barakanın yanması sonucu zor günler geçirmeye başladı. Çocuklarının yanına da sığınamayan Aygün, konteynerinin 3 ay sonra elinden alınacak olması nedeni ile kara kara ne yapacağını düşünüyor.

İHA'nın haberi ses getirdi: Barakada yaşayan ailenin yardımına Elazığ Belediyesi yetişti

Elazığ'da evlerinin bir kısmı yangında zarar gördüğü ve depremde hasar aldığı için barakada yaşamaya başlayan ailenin yardımına Elazığ Belediyesi koştu. Ekipler, zarar gören evin yenilenmesi için çalışmalara başladı.

Toplam 1124 haber.